tekenen en illustreren met Felix Guérain, het geheim van de rechtbanktekenaar

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik de wereld wilde veroveren met potlood en papier. Mijn hele leven heeft altijd in het teken gestaan van tekenen en illustreren. Zoals ik het zelf steeds omschrijf: ‘Ik heb altijd een grote hoeveelheid aan beelden in mijn hoofd en die móét ik omzetten in tekeningen.’ In dit boek heeft auteur Ron Goudzwaard het tekenoeuvre van mij weergegeven. Een beroepstekenaar die uiteindelijk terechtkwam in de rechtbank waar ik criminelen een gezicht gaf. Het boek start met uitleg over materialen en de basisbeginselen voor het tekenen, gevolgd door praktische en inspirerende hoofdstukken om te leren portret-en rechtbanktekenen, cartoons en strips te illustreren, en nog veel meer! De praktische hoofdstukken worden afgewisseld met (levens)verhalen, gelardeerd met illustraties en tips. Stukje bij beetje ontdek je mijn geheim.

U kunt mijn boek verkrijgen in de reguliere boekhandel. Wilt u het boek gesigneerd hebben door de auteur en mij, neem dan contact met mij op.

instructie tekenen
instructie tekenen
instructie tekenen
boek Felix Guerain

Wat is nu het verhaal van auteur en kunstenaar Ron Goudzwaard? Dat is de vraag die als een rode draad door zijn eigen leven loopt. Of het nu over creatieve concepten (zoals ons boek) of gewoon de mensen zelf gaat. Juist déze vraag maakt volgens hem het leven en de mensen zo boeiend en is de motor voor nieuwe creatieve ideeën en concepten. Déze vraag geeft een rijkere kijk op het leven! Ron heeft de gave orde in chaos te scheppen en in een helder en plezierig verhaal om te zetten. Een fijne aanvulling op mijn eigen kwaliteiten als tekenaar en illustrator. Wij beiden zijn gepassioneerd in de dingen die wij doen en waar wij in geloven.

logo Eminence Grise