Ik ben voor veel bedrijven en overheidsinstanties als illustator gevraagd om het management bij teamtrainingen en veranderingsprocessen te ondersteunen met mijn cartoonachtige illustraties om persoonlijkheden en situaties binnen het bedrijf en/of het managementteam extra te accentueren. In de rol van hofnar hab ik de vrijheid om middels de cartoons, sterk overdreven natuurlijk, zaken te verduidelijken en soms ook aan het eind van de dag een samenwerking te verzorgen. Daarnaast zijn de cartoons een mooie vastlegging en herinnering aan de managementsessie. Daarbij oordeel ik niet maar ben ik slechts een observator en luisteraar.

 

Voor deze activiteit kruip ik graag in de huid van observator en leg op mijn eigen(wijze) manier op papier de dingen vast die ik heb gezien en gehoord.

U kunt hierbij denken aan:
  • interactie teamleden
  • veranderingsprocessen
  • kansen en bedreigingen in de markt
  • ...
cartoon over digitalisering
cartoon over regelgeving
cartoon over zetelverdeling

Aan het eind van uw eigen managementsessie leg ik persoonlijk aan de hand van mijn tekeningen uit wat mij is opgevallen en/of wat ik denk wat voor u interessant kan zijn. Een unieke en inspirerende wijze van reflectie en ondersteuning van uw teamactiviteit. Uiteraard blijven de tekeningen na afloop uw eigendom.

Als leuk aandenken zou u voor uw teamleden nog een door mij persoonlijk gesigneerd boek kunnen uitreiken. Neem gerust contact met mij op voor verdere informatie.

 

Ik heb een keer een man getekend voor een kast met een enorm hangslot erop. De man was continu aan het woord, maar had feitelijk niets te zeggen. Toen de coƶrdinator mij vroeg waarom ik dit zo had getekend zei ik: "Misschien is het wel een man met geweldige kwaliteiten, maar deze kwaliteiten zitten in een kast met een hangslot erop, waardoor ze er niet uitkomen. Het is dus aan jullie om het slot van de kast open te maken om de 'echte' kwaliteiten van de man de vrijheid te geven."

logo Radbout Universiteit Nijmegen logo DSV transport logo kamer van koophandel logo erasmus universiteit logo provincie noord brabant logo provicie flevoland logo syntens logo kpmg logo provincie zuid holland logo provicie noord holland logo provicie limburg logo ministerie an buitenlandse zaken logo rtl nederland
logo Eminence Grise